torstai 8. syyskuuta 2011

Pudotus maan pinnalle

Pääni on kyllä ihan sekaisin. Minun olisi tarkoitus herätä huomisaamuna kello viisi ja suunnata poikien (Lukasin ja Luizin) kanssa lentokentälle, mutta en ole edes pakannut laukkuja vielä eikä minua huvita sitä tehdäkään. Viimeiset päivät ovat olleet niin ihania, että täytyihän minun jossakin vaiheessa pudotakin maan pinnalle. En vain olisi toivonut, että se tapahtuu tällä tavalla.

Eilen olimme taas koko päivän rannalla ja tutustuin uusiin brasilialaisiin, jotka olivat vihdoinkin tyttöjä. Letícia ja Luana asuvat lähellä kotiani ja varsinkin Letícia vaikutti todella avoimelta ja mukavalta. Sovimme, että menemme Bairro Altoon joku päivä kun tulen takaisin Espanjasta. Kävelimme rannalla, nautimme lämpimästä tuulesta, joka toi terveiset Afrikasta ja rusketuimme, jos minun auringon käräyttämää selkääni ei lasketa. Voisin mennä rannalle vaikka joka päivä. Tänään päädyimme kuitenkin matkustamaan Orienteen katsomaan nähtävyyksiä. Parque das Nações on moderni teemapuisto, jonka Lissabon rakennutti maailmannäyttelyn kunniaksi. Söin myös bacalhauta, perinteisesti valmistettua turskaa ensimmäistä kertaa. Ravintolan omistaja on ihana! Hän on brasilialainen, mutta hänellä on sukujuuria Suomessa ja kuuden euron turska-annokseeni ei lopulta kuulunutkaan pelkkä turska vaan pienenä lisäkkeenä tarjoiltiin ilmaista vinho verdeä ja jälkiruuaksi melonia. Taidanpa mennä uudelleen moikkaamaan kyseistä herraa. Muutama tunti sitten saavuin kotiin onnellisena ja kylläisenä kunnes törmäsin Skypessä roikkuvaan J:hin. Hän ei voinut puhua, koska istui yliopiston kirjaston koneella, mutta Skypen mesetoiminnon avulla sain kuulla sen, mitä en olisi halunnut kuulla.

J oli ottanut osaa ensimmäisiin opiskelijabileisiinsä Madridissa ja kappas vain, oli sitten myös suudellut espanjalaista kaunotarta ensimmäistä kertaa. Olen niin vihainen sekä itselleni että J:lle. Itselleni siitä, että seurustelen lapsellisen idiootin kanssa ja J:lle siitä, että hän on tuo lapsellinen idiootti. Mitä mieltä olette: pitäisiköhän minun alkaa etsiä täältä vähän kypsempää seuraa? Tarjokkaita kyllä löytyisi... Voisin hyvinkin kuvitella muuttavani vielä joskus vaikkapa Brasiliaan. São Paolon yliopistolla annetaan kuulemma suomen kielen oppitunteja.

3 kommenttia:

 1. Hmm... Lapsellinen idiootti..? Tuliko se sitten jotenkin yllatyksena? :D

  Eiku siis, anteeks. :/

  VastaaPoista
 2. No et muuta Brasiliaan! Siinä on mun mielipiteeni.

  VastaaPoista
 3. Niin no... Madridiin voisin ehkä kuiteski muuttaa.

  VastaaPoista