tiistai 10. huhtikuuta 2012

Feliz Páscoa!

Jippii! Pääsiäislomani on ollut aivan loistava ja se jatkuu onneksi vielä ainakin tulevan illan. Pääsimme J:n kanssa Monsanton kansallispuistoon, mutta emme maanantaina niin kuin olimme alun perin suunnitelleet vaan vasta keskiviikkona. Suomalaisiin päihimme ei kovin helposti mahtunut ajatus siitä, että museoiden tapaan myös metsä voi täällä olla suljettu maanantaisin! Monsanto oli siis valtava, pääosin luonnontilassa oleva metsikkö, joka oli aidattu kauttaaltaan. Meillä kesti keskiviikkonakin hetki ennen kuin löysimme sopivan sisäänkäynnin, josta pääsimme pujahtamaan kyseiseen ryteikköön.

Sää suosi meitä niin Monsantossa kuin Setúbalin Tróiassakin, jonne suuntasimme torstaina helsinkiläisen taidehistorian opiskelijan, Elinan kanssa. Tróia oli ihana! Sinne päästäksemme meidän täytyi tosin ensin matkustaa junalla Setúbalin kaupunkiin ja sieltä vielä lautalla pikkuruiselle saarelle. Tróia osoittautui kuitenkin puolen päivän matkan arvoiseksi. En ole koskaan käynyt Norjassa, mutta ymmärrätte varmaan, mitä tarkoitan, jos sanon, että Tróia muistutti uskoakseni Norjalaisia vuonoja. Valkoisten purjeveneiden ja vuorten ympäröimän lahden hiekka oli uskomattoman valkoista ja vesi niin turkoosia, että paljon reissannut Elinakin totesi nähneensä sellaista viimeksi Aasiassa. Luonnon häikäisevyyttä vain lisäsi se, että muutamaa purjelautailijaa lukuun ottamatta olimme ainoat rannalla olijat. Tróiasta jäivät muistoksi Portugalin vuoteni tähän asti kauneimmat valokuvat.

Perjantaina saimme vihdoin odotettuja vieraita Suomesta kun Timo, Krista, Suvi, Riku, Mirva, Pauli, Tuomas ja Hannu laskeutuivat Iberian niemimaalle. Viimeiset neljä päivää ovatkin sitten olleet yhtä hauskanpitoa. Suomi-vieraat kävivät ensimmäisenä iltana ihmettelemässä pikkuista asuntoamme, mutta majoittuvat suuresta lukumäärästään johtuen Chill out-nimisessä hauskassa hostellissa. Hostellin henkilökunta on todella rentoa ja huippua. He järjestivät hostellin sisäpihalla muun muassa grilli-illan ja mekin pääsimme tutustumaan muihin hostellivieraisiin. Miellyimme J:n kanssa paikkaan niin paljon, että olemme nyt hengailleet kavereidemme kahdeksan hengen huoneessa lähes jokaisena iltana. Voin siis suositella kyseistä hostellia kaikille Lissaboniin matkaaville.

Lissabonilainen pääsiäisemme ei tällä kertaa sisältänyt mitään pääsiäiseen liittyviä elementtejä. En syönyt sunnuntaina ainuttakaan suklaamunaa tai nähnyt ainuttakaan tipua, jos Suvin Angry birds-pelikorteissa esiintyviä äkäisiä lintuhahmoja ei lasketa. Vietimme päivän leppoisasti Cascaisin rannalla, nautimme piknik-eväistä ja paahtavasta auringosta. Seurueemme miespuoliset jäsenet (paitsi Riku ja J) kävivät jopa uimassa. Cascaisin lisäksi olemme muun muassa tutustuneet Lissabonin keskustaan ja Bairro Altoon, käyneet Sintrassa ja Palácio de Penassa sekä tutustuneet Lissabonin edullisiin, aasialaisperäisiin ravintoloihin. (Intialainen tai kiinalainen ruoka maksaa täällä halvimmillaan noin viisi euroa per annos.) Tänä aamuna uhrasin ensimmäistä kertaa ajatuksen huomenna jatkuvalle yliopistolle ja jäin kotiin lukemaan sillä välin kun J lähti kavereiden mukana tuliaisostoksille. Myöhemmin pääsen vielä mukaan kun järjestämme suomalaisten viimeisen vierailupäivän kunniaksi viini- ja juustoillan. Olen kyllä iloinen huipusta pääsiäisestä ja haikea siitä, etteivät kaverit voi jäädä tänne vaikka koko loppukevääksi. Kahden kuukauden päästä onneksi taas tavataan!

1 kommentti:

  1. Kerohan sitten Maidille paaaljon rakkaita terveisiä kun se tulee!

    VastaaPoista