tiistai 31. tammikuuta 2012

Viimeinen päivä Madridissa

Madridin asunnossa leijailee tällä hetkellä sellainen kloorin haju, että en mene takuuseen mistään kirjoittamastani vaan pistän kaiken kloorihöyryjen piikkiin. Olemme viimeistä päivää Madridissa, minulla on kuumetta ja J siivoaa hulluna. Kuukausi Espanjassa on ollut ihana! Itselleni jää Madrista pelkästään hyviä muistoja ja ilokseni J totesi tänään, että jos minäkin olisin tullut Espanjaan vaihtoon, hänkin olisi viihtynyt täällä varmasti.

J:n tentitkin menivät paremmin kuin olimme odottaneet: hän suoritti puolet siitä, mitä oli alkujaan suunnitellut. Kaiken lisäksi läpäisemistään kursseista hän sai hyvät arvosanat. (Aika mainio tulos niin mitättömällä opiskelulla.) Paras uutinen tulevan kotitaloutemme kannalta oli kuitenkin se, että J sai oman alansa kesätöitä Micronovalta, jossa projektinjohtaja oli pitänyt hänestä viime kesänä kovasti. Näiden hyvien uutisten siivittämänä lähdimme juhlistamaan tammikuun puoliväliä Barcelonaan. Ihastuin perin pohjin. Kyllä te kaikki Barcelonan jo nähneet sen varmasti tiedättekin, mutta miten samassa kaupungissa voikaan olla niin paljon arkkitehtuurin mestariteoksia, rantoja, kauniita puistoja ja kiinnostavia ihmisiä! Katalaanin kieli on aivan mahtavaa. Se on vähän kuin vinksahtanutta Espanjaa. Ihanan vinksahtaneita olivat myös monet Barcelonan rakennukset Gaudín töistä nyt puhumattakaan. Kaupunkina Barcelona on minusta enemmän Lissabonin kuin Madridin kaltainen. Seuraavan vaihtoni suoritan varmaan Barcelonassa..

Yövyimme Barcelonassa jossakin ihme läävässä, joka maksoi meille kymmenisen euroa yöltä. Fiksumpi matkaaja olisi ehkä tajunnut sen jo etukäteen, mutta meille selvisi vasta paikan päällä, että kyseisessä Bed & Breakfast-majoituksessa ei ollut ollenkaan lämmitystä. (Myöskään aamupalaksi tarjotut keksit eivät ehkä ihan vastanneet käsitystämme termistä "Continental Breakfast".) Päivisin Barcelonassa oli kylläkin lämmin. J hillui jossakin vaiheessa jopa T-paitasillaan. Öisin olin majapaikassa vielä enemmän jäässä kuin joulukuussa Lissabonissa. Jäätävästä majoituksesta johtuen saimme loistavan tekosyyn viipyä myöhään Barcelonan lukuisissa kuppiloissa ja tapas-paikoissa. Aamulla heräsimme aikaisin ja lähdimme ulos aurinkoon lämmittelemään. Tuliaisiksi reissusta toin alkavan kuumeen.

Ainiin! Unohdin melkein mainita, että tapasin täällä Madridissa yllättäen Brasilian vaihdon aikaisen host-siskoni, joka saapui tänne viime torstaina kuuden kuukauden vaihtoon. Veimme brassisiskoni syömään espanjalaisia tapaksia ja sunnuntaina kävimme testaamassa Teleféricon eli sellaisen hiihtohissin tapaisen kapistuksen, joka viippuu kaupungin yllä. Oli mahtava sattuma, että Victoria sattui tulemaan Madridiin ennen kuin me lähdimme pois. Sovimme, että hän yrittää vielä järjestää lomaa kyläilläkseen luonamme Lissabonissa.

Tuntuupa hassulta ajatella, että huomenna olen taas Lissabonissa oltuani reissussa niin kauan. Ehdin jo tuskailla J:lle loman loppumista kunnes kuulin portugalilaiselta kaveriltani, että luennot alkavat vasta 13. helmikuuta. Portugalilaiset ovat sitten ihanan laiskoja!!! 20. helmikuuta alkaa niin sanottu karnevaaliloma, joten todennäköisesti ensimmäisellä viikolla luennoilla ei vielä näy ketään. Ainakin minulla on hyvin aikaa tutustuttaa J tulevaan kotikaupunkiinsa. Tai sitten voisimme suunnata junalla Etelä-Portugaliin... Olen kuullut, että siellä alkaa jo olla lämmintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti