torstai 12. tammikuuta 2012

2012 Madridissa

Terveisiä Madridista. Olemme palanneet J:n kanssa Etelä-Eurooppaan ja pitkästä aikaa on blogin kirjoittamisen vuoro. En tiedä, mistä aloittaisin. Kertoako hyvät uutiset ensin ja vasta loppupuolella huonommat, vai toisin päin. Ehkä toisin päin.

J on tyrinyt vaihtosyksynsä oikein kunnolla. Olen alkanut ymmärtää tilanteen toivottomuuden täällä Leganésissa vasta päästyämme takaisin ja J:n otettua osaa ensimmäisiin tentteihinsä. Hän on nyt reputtanut kaksi tenttiä neljästä ja lähti juuri toiseksi viimeiseen tenttiinsä lähes lukematta. Todennäköisesti olemme Kelalle velkaa vähintään 3600 euroa ja minä joudun tänä keväänä elättäjäksi. Naiivia ehkä, mutta en tähän asti voinut uskoa J:n reputtavan. Hän ei yksinkertaisesti ole eläessään mokannut missään opiskeluihin liittyvässä ja olemme sentään tunteneet lukioajoista.

Ärtymykseni laantui aika pikaisesti, vaikka minulla on yleensä tapana panikoida raha-asioista. Onneksi olen säästänyt vaihtoa varten viimeiset neljä vuotta ja onneksi olen täällä, koska nyt ymmärrän viimeinkin, miten hajalla J:n on täytynyt syksyllä olla. Jos ette usko yksinäisyyden musertavaan voimaan, niin kannattaa testata sitä sulkeutumalla vaikkapa pariksi kuukaudeksi johonkin kaukaiseen erämökkiin, mieluiten ilman mitään järkevää tekemistä. En tiedä, antaako Kela osan tuista anteeksi, jos kirjoitamme, miten uskomattoman huono tuuri J:llä kävi kampuksen ja yliopiston valinnan suhteen sekä vetoamme ilmiselvään masennukseen. (Sen minäkin osasin diagnosoida syksyisten Skype-puheluidemme aikana.) Tässä olivat joka tapauksessa toistaiseksi musertavimmat uutiset vuodelta 2012.

Jos J:n ankeaa syksyä ja rahahuolia ei lasketa tänne kuuluu hyvää. Joululomalla Suomessa oli ihanaa ja J:kin oli taas entisensä päästyään tuttujen kavereiden ja sukulaisten pariin. Ensimmäistä kertaa yli kolmeen vuoteen en ollut joululomalla töissä ja vietimmekin joulua ruhtinaalliset viisi päivää seilaten joulupöydästä toiseen. Vanhempani olivat herttaisia ja järjestivät meille kihlajaiset, joiden väkimäärä paisui vajaaseen 50 henkeen. Sukulaiseni ovat niin innoissaan häistä! En tiedä, miten kertoisin perheelleni, että meillä ei tosiaankaan ole varaa mihinkään hienouksiin, jos käy niin, että emme esimerkiksi saa kesällä töitä... Kirkon joka tapauksessa varasimme päivälle 10.11.1012. Marraskuussa on onneksi niin pimeää, ettei kukaan kuitenkaan nää, miten hienot tai huonot puitteet häissä tulee olemaan. Tapasimme Suomen lomalla myös lukiokavereita sekä molempien opiskelukavereita. Uudenvuoden vietimme Helsingin Pasilassa. Oli aika haikeaa lähteä taas ja hyvästellä jälleen kerran kaikki rakkaat, mutta nyt tiedän, miten nopeasti aika vaihdossa kuluu. Kaiken lisäksi J muuttaa ensi kuussa kanssani Lissaboniin, joten ikävän pahin kärki on jo taitettu.

Madrid on hurjan hieno kaupunki! Enimmäkseen olen seikkaillut Madrid-Leganés-akselilla itsekseni, koska J:n tenttikausi on vielä meneillään. Kävin Museo del Pradossa ihmettelemässä Goyan, El Gregon, Velázquezin ja Rubensin töitä. Eksyin myös keskelle Espanjan vilkkainta alennusmyyntikautta. Espanjalaiset todella ovat hulluna shoppailuun! En ole nähnyt, että missään muualla tarvittaisiin vuoronumerojärjestelmää vaatekauppojen valtavien jonojen hallitsemiseksi. Alennukset myös ovat varsin huimat esimerkiksi Suomeen verrattuna kun kaupat myyvät kerralla kaikki edellisen kauden mallit pois. Vaatteita en juurikaan ole löytänyt, koska harmikseni suurin osa espanjalaisnaisista on niin pieniä, että käyttämäni pikkukoot ovat aina loppu. Onneksi jalkani sentään on suurempi kuin minikokoisilla espanjattarilla ja olenkin löytänyt kauniita, todella laadukkaita, Espanjassa valmistettuja nahkakenkiä parilla kympillä! Odotan innolla perjantaita, jolloin J:n puolivuotinen painajainen päättyy ja hänkin pääsee juhlistamaan yhteistä kolmen viikon lomaamme. Madridin ihmeiden lisäksi suunnittelemme reissua Bilbaohon ja Barcelonaan. Mitäpä siitä, jos meillä ei syksyllä olekaan varaa häämatkaan kun juuri tällä hetkellä lähistöllä kerran on noin monta jännittävää turistikohdetta. Kaiken lisäksi Espanjan tammikuu on aivan ihana! Aurinko on paistanut koko viikon ja lämpötila pysyttelee päivisin 17 ja 18 asteen tuntumassa.

3 kommenttia:

  1. Lyyti älä huoli, ei niitä tukia vaihtarin tarvii maksaa takas. Tiedän ainakin kaksi vaihtaria jotka sai ihan muutaman hassun opintopisteen vaihtoajalta, eikä kumpikaan joutunut maksaa mitään takaisin. Myös Sanna sanoi tuntevansa porukkaa, jotka ovat saaneet vain pari opintopistettä, eikä mitään peritty takaisin. Oikeasti oon kaikilta kuullut että riittää, kun vain selittää yrittäneensä ja epäonnistuneensa. Ei kannata masentua!

    VastaaPoista
  2. Okei. No toivotaan, että Kela on myöntyväinen.:) Ainakaan opintopisteiden feilaaminen ei johdu siitä, että vaihtari ois bilettänyt vaan koko syksyn tms.

    VastaaPoista
  3. Juu totta, ja sen mun tunteman tyypin ei ees tarvinnu selitellä yhtään mitään Kelalle. Ja jos joutuu selittämään niin sitten selitätte, todennäköisesti kaikki menee hyvin :)

    VastaaPoista